Dr. Philippe Timmermans

Philippe Timmermans °1956

 

Dr. Timmermans behaalde zijn kandidaturen geneeskunde aan het Limburgs Universitair Centrum en zijn doctoraten geneeskunde aan de KULeuven.

 

Hij studeerde af als cardioloog aan de KULeuven en bleef van 1986 tot 1993 verbonden als consulent op de dienst cardiologie afdeling hartcatheterisatie - coronarografie van het UZ Gasthuisberg te Leuven.

 

Vanaf 09/1986 was hij in het kader van zijn dienstplicht gedurende 1 jaar verbonden aan de spoedgevallendienst van het Militair Hospitaal in Neder-Over-Heembeek - Brussel.

 

Sedert 1987 is hij onafgebroken verbonden aan de dienst cardiologie in het Virga Jesseziekenhuis. Hij heeft er samen met dr. R. Geukens in 1988 het hartcatheterisatielabo opgestart en mede de uitbouw van de dienst cardiochirurgie mogelijk gemaakt.

 

In 2006 lag hij aan de basis van de feitelijke fusie van de diensten cardiologie van het Virga Jesseziekenhuis en het Salvator - Sint-Ursula Ziekenhuis.

 

Reeds meer dan 15 jaar is hij lid van de Medische Raad, aanvankelijk in het Virga Jesseziekenhuis, thans in het Jessa Ziekenhuis.


Dr. Timmermans is houder van een bijzondere beroepstitel in de intensieve zorg.

 

 

Huidige functies

  • Interventiecardioloog
  • Mede verantwoordelijk voor het beleid op de cardiale intensieve zorgen van het Jessa Ziekenhuis.

 

Specifieke interessegebieden

  • Alle acute cardiale pathologie
  • Interventiecardiologie