Avocado nuggets met munt-limoen dipsaus

Avocado nuggets

 

 

Ingrediënten (4 pers.)

2 avocado’s – tarwebloem – 1 ei – paneermeel – 200 g Griekse yoghurt 10% – 1 limoen – klein handje muntblaadjes – peper   

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de avocado’s doormidden en haal de pit eruit. Schep het vruchtvlees er met een lepel in één geheel uit. Snijd er vervolgens in de lengte halve maantjes van. Maak 3 schaaltjes klaar met elk afzonderlijk tarwebloem, opgeklopt ei en paneermeel. Zet tevens een bakplaat met bakpapier klaar. Haal nu de avocado maantjes één voor één door respectievelijk de tarwebloem, het ei en het paneermeel. Schik ze op de bakplaat en bak krokant in de oven in ongeveer 15 minuten. Maak ondertussen de dipsaus. Rasp wat zeste van de limoenschil en snijd de muntblaadjes in fijne stukjes. Pers de limoen uit in de yoghurt en meng met de munt en limoenrasp en voeg naar smaak peper toe. Serveer de avocado nuggets als fingerfood met de dipsaus.

 

Afrikaanse bobotie

Bobotie

Ingrediënten (4 pers.)

500 g gehakt – 1 ui – 1 teentje knoflook – 40 g rozijnen – 2 el abrikozenconfituur – 1 appel – 1 el azijn – 3 eieren – 2 sneetjes brood – 200 ml volle melk – 2 tl kerriepoeder – 2 tl kurkuma – 2 tl paprikapoeder – 1 tl kaneel – 1 tl gemberpoeder

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil en versnipper de ui en het teentje knoflook. Schil de appel en snijd in kleine blokjes. Week de sneetjes brood in ca. 50 ml melk. Kneed ondertussen het gehakt met de appel, abrikozenconfituur, rozijnen, ui, knoflook, azijn en kruiden. Knijp het brood uit en kneed ook dit door het gehaktmengsel. Druk het gehakt in een ingevette ovenschaal en strijk de bovenkant glad met een vork.

 

Klop de eieren met de resterende melk en schenk dit over het gehakt. Bak de bobotie in ongeveer 30 min. in de oven tot de bovenkant mooi goudbruin is en het ei gestold.

 

Serveer met groenten naar keuze!

 

Mug cake

Mug cake

Ingrediënten (4 pers.)

1 rijpe banaan – 1 ei – 2 el cacaopoeder of Nesquick

(optioneel nog wat honing)

 

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in een blender tot een gladde massa en doe in een microgolfbestendig potje of kopje. Zet 2 minuten in de microgolf op het hoogste vermogen.

 

Serveer eventueel met fruit, yoghurt, een bolletje ijs en/of wat slagroom.