Gezond in uw kot

Laatste wijziging: 04 juli 2022

Het optreden van het coronavirus heeft ons leven drastisch overhoop gegooid. De gezondheidszorg staat op scherp en er wordt meer dan ooit van thuis uit gewerkt. Aan iedereen wordt er gevraagd om in je kot te blijven en enkel essentiële verplaatsingen te maken. Sociaal contact wordt tot een minimum beperkt. Dit stelt ons voor heel wat uitdagingen, zowel op mentaal als fysiek vlak.

 

Op 13 maart 2020 kregen we dan ook niet geheel onverwacht de melding van de overheid dat alle ambulante revalidatie, in de vorm van groepstherapie en voor risicogroepen zoals voor hart- en longpatiënten, gedurende een bepaalde tijd niet meer mocht plaatsvinden. Het revalidatieteam heeft dan onmiddellijk (op veilige afstand van elkaar) de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe we toch onze ambulante patiënten van de nodige zorgen/revalidatie konden voorzien. 

 

Om onze patiënten optimaal te begeleiden, hebben onze zorgverleners praktische tips en tools opgesteld die jullie kunnen helpen om tijdens deze moeilijke periode toch te kunnen werken aan het verbeteren en onderhouden van jullie gezondheid. Via onderstaand menu vinden jullie tal van tips over voeding, mentale gezondheid (tools tegen angst en piekeren) en lichaamsbeweging door telerevalidatie.