Dr. Ines Frederix te gast als spreker op een trainingscursus van de EAPC

EAPC training courseProf. dr. Dominique Hansen en dr. Ines Frederix actief tijdens Preventive Cardiology, Cardiac Rehabilitation & Sports Cardiology Course in Bern (Zwitserland)

 

 

Dr. Ines Frederix van Hartcentrum Hasselt was recent te gast in Bern (Zwitserland) op één van de trainingscursussen georganiseerd door de European Association of Preventive Cardiology (EAPC), een zijtak van de European Society of Cardiology (ESC). Het ESC is een Europese medische vereniging en brengt 56 nationale cardiale verenigingen en meer dan 95.000 specialisten samen. Het ESC stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht op grote internationale congressen en via diverse opleidingen. Het EAPC richt zich meer specifiek op cardiale revalidatie, preventie en sportcardiologie.

 

Dr. Frederix werd gevraagd als spreker in een cardiale revalidatie cursus die tweejaarlijks wordt georganiseerd. Ze heeft er gesproken over "Telerevalidatie" en "How to: CPET bij de cardiale patiënt". Er waren meer dan 200 deelnemers uit 46 verschillende landen die deelnamen aan deze interactieve cursus. Tijdens 4 intensieve dagen leerden de deelnemers hoe ze een modern preventie en cardiale revalidatieprogramma moeten opzetten en uitvoeren en hoe ze een multidisciplinaire aanpak kunnen implementeren.

 

Er werd speciale aandacht besteed aan:

  • Optimale medische therapie
  • Patiënten met een hoog cardiovasculair risico
  • Inspanningstesten
  • Training
  • Sport cardiologie en sport bij patiënten met hartaandoeningen
  • Nieuwe grenzen en moderne concepten in secundaire preventie

 

Meer informatie over de opleiding vind je hier.