Dr. Pascal Vranckx aangesteld als hoofdredacteur van gerenommeerd medisch tijdschrift

Afgelopen maand werd Dr. Pascal Vranckx aangesteld als de nieuwe hoofdredacteur van het medische tijdschrift 'European Heart Journal - Acute Cardiovascular Care (EHJ-ACVC)'. Als hoofdredacteur heeft hij de eindverantwoordelijkheid over onder andere de activiteiten, het beleid en de publicaties. Zijn ambtstermijn gaat in op 1 januari 2020. 

 

De EHJ-ACVC is één van de tijdschriften van de Europese Vereniging voor Cardiologie (ESC). Het behandelt specifieke topics binnen de acute cardiovasculaire geneeskunde zoals hartinfarcten, hartstilstand, acuut hartfalen, etc. Het tijdschrift had in 2017 een impact factor van 1.306. Hiermee behoren ze tot de 25% meest geciteerde medische tijdschriften binnen de cardiovasculaire geneeskunde. 

 

Dr. Vranckx is werkzaam in het Hartcentrum Hasselt en het Jessa ziekenhuis als interventiecardioloog en als medisch diensthoofd cardiale intensieve zorgen. Daarnaast is hij zeer actief bezig met baanbrekende klinische studies, waarvan hij de protocols mee uitwerkt en de studies wereldwijd op poten zet. Hij is ook reeds jarenlang betrokken binnen de associatie van acute cardiovasculaire geneeskunde van het ESC. 

 

DSC_4681Dr. Pascal Vranckx