Dr. Pascal Vranckx lid van ESC Congress Programme Committee

Dr. Pascal Vranckx is lid van de ESC Congress Programme Committee. Deze commissie is verantwoordelijk voor de organisatie en het programma van het ESC congres dat jaarlijks wordt georganiseerd. Het ESC is een Europese medische vereniging en brengt 56 nationale cardiale verenigingen en meer dan 95.000 specialisten samen. Het stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht op dit groot internationaal congres waar meer dan 30.000 professionals samenkomen. 

 

Dr. Vranckx is werkzaam in het Hartcentrum Hasselt en het Jessa ziekenhuis als interventiecardioloog en als medisch diensthoofd cardiale intensieve zorgen. Daarnaast is hij bezig met het uitwerken en uitvoeren van baanbrekende  internationale klinische studies en is hij reeds jarenlang betrokken binnen de associatie van acute cardiovasculaire geneeskunde van het ESC. Dankzij deze jarenlange expertise en zijn grote bijdrage aan de wetenschap, kreeg dr. Vranckx de kans om deel uit te maken van de ESC Congress Programme Committee. 

 

Vorige week was Vranckx aanwezig op de startvergadering in Nice waarbij de eerste stappen werden gezet voor het ESC congres 2019 in Parijs.