Dr. Vranckx sprak dit jaar op het ESC en ACC congress

Als internationale expert binnen de acute cardiovasculaire geneeskunde deelt gerenommeerd cardioloog dr. Pascal Vranckx (Hartcentrum Hasselt) zijn kennis en ervaringen met zijn collega's op verschillende congressen. Dit jaar sprak hij op het congres van de European Society of Cardiology (ESC) in Barcelona en op het congres van The American College of Cardiology (ACC) in Washington.

 

Het ESC is een Europese medische vereniging en brengt 56 nationale cardiale verenigingen en meer dan 95.000 specialisten samen. Het ESC stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht op een groot internationaal congres. Dr. Vranckx sprak er dit jaar ondermeer over de ontwikkelingen van de acute cardiovasculaire zorg in 2017.

 

Het ACC is de Amerikaanse tegenhanger van het ESC en werkt nauw met hen samen om ervaringen te delen en tot een internationale gouden standaard te komen van cardiovasculaire geneeskunde. Op het ACC congres sprak Dr. Vranckx over enkele belangrijke bevindingen die zijn voortgekomen uit verschillende klinische studies. Een samenvattend interview van enkele van deze bevindingen kan je hieronder bekijken.

 

 

Dr. Vranckx is reeds jarenlang werkzaam in het Hartcentrum Hasselt en het Jessa ziekenhuis waar hij werkt als interventiecardioloog en als medisch diensthoofd cardiale intensieve zorgen. Daarnaast is hij zeer actief bezig met baanbrekende klinische studies, waarvan hij de protocols mee uitwerkt en de studies wereldwijd op poten zet.