Dr. Vranckx spreekt op het EuroPCR congres van de ESC

Als internationale expert binnen de cardiovasculaire geneeskunde deelt gerenommeerd cardioloog dr. Pascal Vranckx, van Hartcentrum Hasselt, zijn kennis en ervaringen met zijn collega's op verschillende congressen. Afgelopen maand was dr. Vranckx te gast op het jaarlijkse EuroPCR congres van de 'European Association of Percutaneous Cardiovascular Interventions (EAPCI)' in Parijs. Hij sprak er over het optimale antitrombotisch beleid na een TAVI procedure, zoals voortvloeit uit onder andere de klinische studies van de afgelopen jaren. 

 

De EAPCI is een zijtak van de European Society of Cardiology (ESC) dat zich vooral richt op percutane interventions binnen de cardiologie. De ESC is een Europese medische vereniging en brengt 56 nationale cardiale verenigingen en meer dan 95.000 specialisten samen. De ESC stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht op grote internationale congressen en via diverse opleidingen. Het vormt de bakermat van de huidige cardiovasculaire geneeskunde in Europa. 

 

 

Dr. Vranckx is reeds jarenlang werkzaam in het Hartcentrum Hasselt en het Jessa ziekenhuis waar hij werkt als interventiecardioloog en als medisch diensthoofd cardiale intensieve zorgen. Daarnaast is hij zeer actief bezig met baanbrekende klinische studies, waarvan hij de protocols mee uitwerkt en de studies wereldwijd op poten zet.