Eerste opleiding cardiologie voor ziekenhuisnetwerk Zuidwest Limburg in Jessa

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren de diensten functiemeting cardiologie en ReGo (revalidatie) van het Jessa ziekenhuis een (interne) bijscholing met onderwerpen die door medewerkers worden aangegeven. Dit jaar is het eerste jaar dat de diensten de handen in elkaar slaan en een gezamenlijke opleiding georganiseerd hebben. Op zaterdag 27 april ging deze opleiding door in de aula op campus Virga Jesse. Dr. Lieven Herbots en Dr. Jan Stassen lieten via de echopop de anatomie van het hart in 'real life' zien. Aansluitend nam Dr. Emmanuela Govaerts (AZ St.Dimpna Geel) op een enthousiaste manier het ECG (basiskennis en afwijkingen) voor haar rekening. Dr. Martijn Scherrenberg sloot de opleidingsvoormiddag af met de cardiale medicatie en zijn invloed en bijwerkingen op het lichaam.

 

De opleiding was dit jaar tevens ook toegankelijk voor alle verpleegkundigen en paramedici voor de zorggroep cardiologie van het volledige ziekenhuisnetwerk ZuidWest Limburg (Heusden, St-Truiden en Tongeren).

We kunnen stellen dat deze opleidingsvoormiddag met 80 gemotiveerde (para)medische medewerkers een groot succes was. En als we de evaluaties mogen geloven, voor herhaling vatbaar. Een nieuwe datum voor de volgende opleiding zal kortelings kenbaar gemaakt worden.