Internationale belangstelling voor EFO procedures Hartcentrum Hasselt

De dienst elektrofysiologie van dr. Johan Vijgen geniet een uitstekende reputatie met verwijzingen uit binnen- en buitenland. Sinds 2013 verwelkomen we jaarlijks verschillende buitenlandse collega’s en delen we met hen onze expertise en innovatie op het vlak van elektrofysiologie. Afgelopen maand kregen we bezoek uit Denemarken. 

 

DSC_5328Dr. Johan VijgenIn 1997 startte dr. Johan Vijgen met de uitbouw van de afdeling elektrofysiologie (ritmestoornissen) in het Hartcentrum van het Jessa Ziekenhuis. Hiervoor specialiseerde hij zich aan de University Hospitals of Cleveland en behaalde een fellowship elektrofysiologie in 1995. Hij was één van de eerste cardiologen in België die zich specifiek toespitste op de behandeling van ritmestoornissen. Het  team bestond in het begin uit slechts 1 cardioloog en 1 verpleegkundige. Ondertussen is de dienst uitgegroeid tot een team van 4 cardiologen, 6 verpleegkundigen en een heel deel gespecialiseerde verpleegkundigen (telemonitoring, holters, devices, hartfalen, studies, ...).

 

De dienst staat gekend om zijn wetenschappelijke activiteiten en is altijd één van de eerste om nieuwe, innovatieve technieken toe te passen (lees: 'Nieuwe operatietechniek VKF nu beschikbaar in het Jessa ziekenhuis" en "Hartcentrum Hasselt plaatst eerste draadloze mini-pacemaker in Limburg"). In 2012 behaalde de dienst van dr. Vijgen een erkenning als internationaal opleidingscentrum en zijn ze intussen een referentiecentrum voor 3 verschillende firma's (St. Jude, Philips en Biosense).

 

Sinds 2013 mocht de dienst elektrofysiologie van het Hartcentrum reeds 16 ziekenhuizen ontvangen uit 13 verschillenden landen en 5 verschillende continenten. Afgelopen maand hadden we het genoegen om het Aarhus universitair ziekenhuis uit Denemarken te mogen ontvangen.  

 

Update bezoeken JV_v2

 

 

 

 

Team elektrofysiologie


Dr. Dagmara Dilling-Boer

Dr. Pieter Koopman

Dr. Joris Schurmans

Dr. Johan Vijgen