Prof. dr. Paul Dendale verkozen tot voorzitter Europese Vereniging voor Preventieve Cardiologie

Op ’s werelds grootste congres voor cardiologie (ESC Congress) in München, is prof. dr. Paul Dendale, van Hartcentrum Hasselt, verkozen tot voorzitter van de Europese Vereniging voor Preventieve Cardiologie (EAPC). Deze organisatie telt 6700 specialisten en richt zich specifiek op cardiale revalidatie, preventie en sportcardiologie.

 

Dendale zal de functie gedurende 2 jaar uitoefenen. De EAPC is een zijtak van de ESC, de Europese Vereniging voor Cardiologie, die meer dan 95.000 specialisten uit 56 nationale cardiale verenigingen samenbrengt. De ESC stelt Europese richtlijnen op voor de cardiovasculaire geneeskunde volgens de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen. Deze ontwikkelingen worden elk jaar toegelicht bij diverse opleidingen en op de grote internationale congressen. 

 

Dr. Dendale leidt de dienst cardiologie van Hartcentrum Hasselt en het Jessa ziekenhuis. Daarnaast doceert hij aan UHasselt. “Dit is een erkenning voor mij en mijn collega’s in Hasselt. Jessa geldt samen met een ziekenhuis in Bern immers als het referentiecentrum op het vlak van cardiale revalidatie. Voor mij betekent dit dat ik sneller op de hoogte zal zijn van de nieuwigheden  rond preventie van hart- en vaatziekten, een van de meest voorkomende redenen van overlijden. Uiteraard zal ik deze extra kennis delen met mijn patiënten en met de UHasselt”, zegt Dendale. 

 

DSC_4490Prof. Dr. Paul Dendale