Reanimatielessen in het Virga Jesse college olv dr. Johan Vijgen

Ter gelegenheid van de 10e verjaardag van de Week van het Hartritme, die van 17 tot 21 juni 2019 plaatsvindt, organiseert de Belgian Heart Rhythm Association (BeHRA) overal in het land initiatiesessies in reanimatie voor de leerlingen van het secundair onderwijs. Hiernaast zullen er nog verscheidene acties gelinkt aan hartritmestoornissen plaatsvinden tijdens de Week van het Hartritme.

 

Eind maart vonden deze sessies plaats in het Virga Jesse college in Hasselt onder leiding van dr. Johan Vijgen van Hartcentrum Hasselt. De leerlingen uit de laatste cyclus van de middelbare school werden geïnitieerd in hartstilstand en reanimatie om zich bewust te worden van het belang van een onmiddellijke en effectieve tussenkomst als ze ooit te maken krijgen met deze dramatische situatie.

 

DSC_5328Dr. Johan Vijgen

 

Naast deze aandoening, die meer mensen doodt dan AIDS, longkanker en borstkanker samen, wil BeHRA ook het bewustzijn over voorkamerfibrillatie vergroten. Deze hartritmestoornis, de meest voorkomende aangezien ze één op de vier mensen ouder dan 40 jaar treft, is de oorzaak van één op vier beroertes!

Om meer te weten over de campagne en de verscheidene GRATIS acties die plaatsvinden dicht bij u, afspraak op www.mijnhartritme.be

BeHRA

De BeHRA (Belgian Heart Rhythm Association) is een werkgroep van de Belgische Vereniging voor Cardiologie en is uitgegroeid tot een vereniging van cardiologen gespecialiseerd in de aanpak van hartritmestoornissen. De belangrijkste opdracht van de BeHRA is het optimaliseren van de levenskwaliteit van patiënten met een hartritmestoornis. De BeHRA realiseert dit door jaarlijkse wetenschappelijke vergaderingen voor cardiologen te organiseren, alsook opleidingen voor de betrokken artsen en verpleegkundigen, en awareness campagnes voor de bevolking. Daarenboven ondersteunt de BeHRA wetenschappelijk onderzoek op gebied van hartritmestoornissen, stelt ze aanbevelingen op voor optimale zorgverlening, en biedt ze de overheid een partnership aan. Dr. Johan Vijgen van Hartcentrum Hasselt is momenteel penningmeester bij de BeHRA. 

 

Behra