ReGo-Hasselt eerste Europees revalidatiecentrum met EAPC accreditatie

Het Revalidatie- en Gezondheidscentrum ReGo mag zich sinds april 2019 EAPC-geaccrediteerd noemen. Het ReGo behaalde deze accreditatie voor zijn gespecialiseerde aanpak in cardiale revalidatie en secundaire preventie. Het EAPC is de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie en behoort als zijtak van het ESC tot de top van Europa op gebied van research, educatie en beleid in cardiovasculaire gezondheid en primaire en secundaire preventie.

 

Deze EAPC-accreditatie scoort revalidatiecentra op verschillende domeinen, waaronder vereiste faciliteiten en uitrusting, team en medewerkers, werking en kwaliteitszorg. Deze accreditatie laat zien dat kwaliteit in gespecialiseerde centra voor hartrevalidatie, zoals het ReGo, van een hoogstaand niveau is. Het ReGo werd eerder al, samen met het revalidatiecentrum Inselspital in Bern (dat recent ook een EAPC-accreditatie bemachtigde), aanzien als het referentiecentrum voor cardiale revalidatie.

 

Met deze accreditatie wenst het ReGo zijn expertise verder uit te breiden en te delen met andere centra gespecialiseerd in hartrevalidatie. Als doelstelling naar de toekomst, zal ook getracht worden een accreditatie voor het volledige ReGo-netwerk binnen te halen waartoe de cardiale revalidatiecentra van de ziekenhuizen SFZ Heusden en St-Trudo Sint-Truiden behoren.

 

Wat deze accreditatie nog wat extra geeft, is dat het ReGo het eerste revalidatiecentrum in Europa maar ook wereldwijd was dat deze accreditatie kon binnenhalen.

 

Accreditatie EAPC