Terugkomdag ReGo 2019: een terugblik

Zaterdag 26 oktober 2019 vond de 2e editie van de Terugkomdag van het Revalidatie- en Gezondheidscentrum (ReGo) plaats. Op deze Terugkomdag werden alle hartpatiënten uitgenodigd die in 2018 een revalidatietraject startten in het ReGo (Campus Virga Jesse - Hasselt). De bedoeling van de Terugkomdag was om deze mensen een jaar na hun hartingreep opnieuw te ontvangen binnen de muren van de revalidatie om alzo opnieuw hun risicoprofiel te kunnen nagaan en samen met hen te bekijken of hun gezonde levensstijl (voldoende beweging, gezonde eetgewoonten en een goede kwaliteit van leven) kan worden volgehouden. 

 

Bijna 100 geïnteresseerde patiënten schreven zich hiervoor in. Zij ondergingen enkele metingen, waaronder bloeddruk, CO-meting, een prikje voor cholesterol en glycemie en een weging op de impedantieweegschaal voor de bepaling van hun vetmassa en vetvrije massa. Daarnaast vonden er korte gesprekken plaats met de psychologen en diëtisten. Samen met de kinesisten ging men ook voor 'a walk in the park' en kon men door het juist beantwoorden van een aantal hartvriendelijke vragen zelf bepalen hoe ver men moest wandelen. Er vonden ook 2 lezingen plaats. Zo gaf de cardioloog een woordje uitleg over welke preventieve maatregelen men verder kan nemen om een nieuwe hartaandoening te vermijden en kwam er iemand van SportVlaanderen toelichten welke beweeginitiatieven er in de provincie Limburg allemaal ondernomen kunnen worden. Eén van de trainingszalen werd omgetoverd tot een 'praatcafé' waar men samen met een gezond hapje en drankje als lodgenoten een praatje konden slaan met elkaar en de mensen van het revalidatieteam. Als afsluiter kregen de mensen een goodiebag mee naar huis met een aantal gezonde producten en kortingsbonnen.

 

20191026_13155820191026_091108  

 

Uit de vele positieve reactie's die we mochten ontvangen, bleek dat er toch wel nood is aan een dergelijke vorm van nazorg bij de cardiale patiënt.

De doelstelling van het revalidatieteam werd dus zeker bereikt: 'Neem je zorg ter harte!'.