Week van het Hart initiatief

Van 23 tot en met 29 september vindt de 40ste nationale Week van het Hart plaats. Dit jaar wilt de Belgische Cardiologische Liga tieners en jongvolwassenen waarschuwen voor de gevaren van suiker voor het hart. Een hoge suikerinname is één van de belangrijkste risicofactoren voor het ontwikkelen van hart- en vaatziekten. Veel suiker leidt tot obesitas en op lange termijn tot diabetes. Momenteel heeft 1 op 12 belgen diabetes en dit zal in de toekomst alleen maar toenemen. Diabetes patiënten hebben een veel hogere kans op cardiovasculaire problemen. 

 

Bezoekers, patiënten en personeel van Jessa mogen op maandag, woensdag en vrijdag een reep chocolade (of een andere suikerrijke snack) uitkiezen. In ruil moeten ze de opgenomen calorieën onmiddellijk verbranden op één van de fietsen die opgesteld staan in de inkomhal van campus Virga Jesse.  

 

Het initiatief komt van het Revalidatie en Gezondheidscentrum (ReGo) van Jessa, in samenwerking met de Cardiologische Liga. Kim Bonné, kinesist bij het ReGo: “We willen op een eenvoudige en ludieke manier aan de bezoekers duidelijk maken dat er best wel wat gevraagd wordt van hun lichaam om extra suikers te verbranden. Iedereen is welkom om maandag, woensdag en vrijdag van 15u tot 17u.”

 

Op donderdag 26 september kunnen geïnteresseerden een praatje slaan met psychologen en diëtisten die tips geven over hoe we respectievelijk van suiker kunnen afkicken en hoe we dat in de praktijk best aanpakken. Deze infostanden zijn bemand tussen 11u30 en 12u30 en van 16u tot 17u. Suikerarme recepten, infobrochures en postkaarten met de voedingsdriehoek zijn doorlopend gratis mee te nemen.