Over ons

We nemen uw zorg ter harte


shutterstock_238674805

In de afgelopen 25 jaar zijn we vanuit een samenwerking tussen 2 cardiologen naar een innovatief centrum met meer dan 25 cardiologen en cardiochirurgen gegroeid . We zijn actief vanuit 3 ziekenhuizen en 2 ambulante hartcentra en bieden dagelijks onze diensten aan op 10 verschillende locaties. Hierdoor kunnen we uw cardiale zorg dicht bij uw thuis aanbieden en dat over een groot deel van Limburg.

 

Het Hartcentrum Hasselt streeft er naar om uw geprefereerde cardiologisch centrum te zijn en dit door uit te blinken in de totale zorg en het ondersteunen van uw welzijn.

 

De hoekstenen van onze praktijk zijn:

 • Uitgebreide programma’s voor de preventie, diagnose en behandeling van cardiologische aandoeningen.

 • Een hechte samenwerking met onze medewerkers, collega’s en verwijzende (huis)artsen om tot een totaalzorg van onze patiënten te komen.

 • Het inzetten van de best beschikbare technologieën en innovatieve technieken.

 • Continue bijscholing en onderzoek om zo de meest geëvolueerde zorg te kunnen aanbieden.

 • Wij stellen de hoogste ethische standaarden voorop en engageren ons om onze kennis door te geven.

   

 

Enkele speerpunten van onze werking


 • Geintegreerde totaalzorg van uw hart:  preventie, diagnostiek, hartfalenkliniek, revalidatiecentra REGO, ischemisch hartlijden, sportcardiologie, toonaangevende invasieve cardiologie en ritmologie. Het Hartcentrum Hasselt biedt een doorgedreven sub- en superspecialisatie aan met blijvende  aandacht voor de “gehele mens”.
 • Vlotte en snelle service aan patiënten en verwijzers, klinische paden met snelle diagnostiek, opvolging door gespecialiseerd paramedisch personeel in overleg met de eerste lijn.

 • Optimale samenwerking met onze verwijzers (huisartsen, externe cardiologen, paramedici) en de uitbouw van netwerken met andere centra voor zware chronische zorg of uitzonderlijke pathologie.

 • Top opleidingscentrum voor studenten, assistenten, huisartsen en specialisten.

 • Vooraanstaand in klinisch onderzoek ism UHasselt en de industrie.

 • Leidende rol in innovatieve geneeskunde zoals telecardiologie.

   

 

Uw hart in goede handen van ons Hartteam


De meerwaarde van grote, gespecialiseerde hartcentra laat zich onder meer voelen in de werking van een hartteam. Het hartteam zal uw hartprobleem bekijken vanuit de ogen van meerdere hartspecialisten, cardiologen en chirurgen samen, om te komen tot de best beschikbare behandeling van uw hartprobleem. 

 

Door het bundelen van meerdere inzichten vanuit de verschillende subdisciplines, maar ook door het opvolgen van Europese richtlijnen, overstijgen we met het hartteam ééndimensionale beslissingen. Studies hebben de grote meerwaarde van hartteams dan ook aangetoond.

 

Uw hart is de motor van uw lichaam. We maken er onze hoogste prioriteit van om uw hart met de beste zorgen te omringen!