Medicatie

In de eerste plaats wordt er medicatie voorgeschreven ter behandeling of ter preventie van een hartziekte. Vaak worden er verschillende producten tegelijkertijd opgestart om verschillende peilers of verschillende risicofactoren aan te pakken. Soms duurt het een tijdje om de juiste dosering of de juiste combinatie te vinden.

 

Op de volgende pagina's geven we u een overzicht van de verschillende medicatiegroepen die door de cardioloog voorgeschreven kunnen worden. We schetsen in het kort de werking, (contra-)indicaties en bijwerkingen en geven enkele voorbeelden van de meest voorkomende producten. De indicaties en ongewenste effecten zijn niet beperkt tot deze omschreven op onze website. We beperken ons tot de meest relevante binnen cardiologie.

 

De volgende groepen worden omschreven:

 

 

Bijwerkingen

Heeft u last van ongewenste effecten? Overleg dan steeds met uw arts of cardioloog. Het kan zijn dat hij de dosis moet aanpassen of een ander product moet voorschrijven. Vaak zijn bijwerkingen in het begin feller maar nemen ze af naarmate het lichaam gewoon wordt aan de medicijnen.

 

Belangrijk!

  • Stop nooit op eigen initiatief uw medicatie. Overleg steeds met uw cardioloog of huisarts
  • Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van de bijwerkingen