Medicatie

Laatste wijziging: 27 juni 2022

In de eerste plaats wordt er medicatie voorgeschreven ter behandeling of ter preventie van een hartziekte. Vaak worden er verschillende producten tegelijkertijd opgestart om verschillende peilers of verschillende risicofactoren aan te pakken. Soms duurt het een tijdje om de juiste dosering of de juiste combinatie te vinden.

 

Op de volgende pagina's geven we je een overzicht van de verschillende medicatiegroepen die door de cardioloog voorgeschreven kunnen worden. We schetsen in het kort de werking, (contra-)indicaties en bijwerkingen en geven enkele voorbeelden van de meest voorkomende producten. De indicaties en ongewenste effecten zijn niet beperkt tot deze omschreven op onze website. We beperken ons tot de meest relevante binnen cardiologie.

 

De volgende groepen worden omschreven:

 

Bijwerkingen

Heb je last van ongewenste effecten? Overleg dan steeds met jouw arts of cardioloog. Het kan zijn dat hij de dosis moet aanpassen of een ander product moet voorschrijven. Vaak zijn bijwerkingen in het begin feller maar nemen ze af naarmate het lichaam gewoon wordt aan de medicijnen.

 

Belangrijk!

  • Stop nooit op eigen initiatief je medicatie. Overleg steeds met jouw cardioloog of huisarts
  • Raadpleeg de bijsluiter voor een volledig overzicht van de bijwerkingen