Holter

shutterstock_11244373Een holter kan voorgeschreven worden om hartritmestoornissen op te sporen die slechts af en toe optreden. Deze holter registreert het hartritme gedurende 24 uur tot maximaal 96 uur (ipv een eenmalige meting bij een standaard electrocardiogram).

 

U hoeft hiervoor niet in het ziekenhuis te blijven. Voor dit onderzoek wordt er een afspraak gemaakt om het toestel aan te hangen. Een verpleegkundige kleeft 7 electrodes op het ontblote bovenlichaam waarop de kabels van het toestel worden aangesloten. Deze kabels zijn aangesloten op een klein apparaatje dat rond uw middel bevestigd wordt in een klein tasje. Na activering van de holter mag u zich terug aankleden en kan u terug naar huis gaan.

 

Thuis mag u zoveel mogelijk dagdagelijkse activiteiten blijven uitvoeren. Wel kan je niet douchen met het toestel en is het ook afgeraden om intensief te sporten. Door het zweten, kunnen de electroden namelijk los komen en zal er geen hartritme geregistreerd worden.

 

Na de 24 uur (of max 96 uur) brengt u de holter terug. De resultaten zullen uitvoerig geanalyseerd worden door de cardioloog en deze kan u nadien bespreken op raadpleging.