Revalidatie & begeleiding

Hartrevalidatie & begeleiding (ReGo)

ReGo 2019

 

 

 

Na een opname in het ziekenhuis wegens hartproblemen is het niet de bedoeling om te rusten en om inspanningen te vermijden. Het is een natuurlijke reactie van hartpatiënten (en dikwijls nog meer van de mensen in hun omgeving) om bevreesd te zijn voor inspanningen nu ze het idee hebben dat hun hart beschadigd is. Deze reactie leidt bij velen tot een depressief gevoel, een verlengde werkonbekwaamheid en een verminderde levenskwaliteit. Om deze negatieve gevolgen te voorkomen en/of te bestrijden, volgt u best van in het begin van de hartaandoening een actief revalidatieprogramma.

 

De revalidatie en begeleiding vindt plaats op het Revalidatie en Gezondheidscentrum (ReGo) van het Jessa ziekenhuis. Het ReGo is een erkende Belgische dienst voor cardiale revalidatie en is tevens het eerste Europese revalidatiecentrum met een EAPC accreditatie, toegekend door de Europese Associatie voor Preventieve Cardiologie. De EAPC heeft tevens een patiënten informatiewebsite (www.healthy-heart.org/nl/) ontwikkelt waarin ze meer informatie geven over hoe te leven met hart- en vaatziekten en het belang van revalidatie. 

120 x 90__Hartrevalidatie! Waarom_lores

 

Het ReGo is vooral gericht op de revalidatie van patiënten na het doormaken van een hartinfarct of na een bepaalde procedure. De laatste jaren is ook het preventieaspect steeds belangrijker geworden. Naast het programma voor hartrevalidatie biedt het ReGo ook een programma voor longrevalidatie en voor mensen met overgewicht en diabetes.

 

Het revalidatieproces begint de eerste dagen van de opname en kan lopen van 2 tot 6 maanden na ontslag. Tijdens het revalidatieproces scherpt u uw fysieke conditie aan en leert u de risicofactoren vermijden die aanleiding gaven tot uw hartaandoening.

 

Alle programma's worden begeleid door deskundigen vanuit verschillende disciplines. Naast het medische luik werken ondermeer kinesisten, sociaal verpleegkundigen, psychologen, diëtisten en andere gezondheidswerkers mee aan de revalidatie van de patiënten.

 

De volgende aspecten komen allemaal aan bod:

 

 

Openingsuren van het ReGo


  • Maandag, woensdag en vrijdag: van 8u - 12u en van 13u - 19u
  • Dinsdag en donderdag: van 8u - 12u en van 13u tot 17u

 

 

Downloads