Revalidatie & begeleiding

Dieetbegeleiding

Reeds tijdens uw hospitalisatie wordt u bezocht door een diëtiste. Zij zal uw huidig voedingspatroon met u overlopen en informatie geven over een gezond voedingspatroon. Op de afdeling cardiologie staan alle patiënten op een dieet dat arm is aan verzadigde vetzuren (in de praktijk vooral minder dierlijke vetten) en cholesterol. De diëtiste zal dit dieet in detail met u overlopen.

 

ReGo diëtiste

Er wordt ook aandacht besteed aan speciale diëten, zoals zoutarm bij patiënten met hoge bloeddruk, vermageringsdiëten en diëten voor patiënten met suikerziekte. Er is een geïndividualiseerde begeleiding mogelijk indien gedurende uw revalidatieperiode blijkt dat er zich bepaalde problemen stellen zoals een blijvend hoog cholesterolgehalte of een blijvend overgewicht. Het ReGo organiseert ook regelmatig informatiesessies over gezonde voeding.

 

Gezonde voeding


Aan de hand van educatieve sessies voor hart-, long- en obese patiënten proberen de diëtisten u goede voedingsgewoonten aan te leren. Kennis over de verschillende soorten voedingsstoffen (vetten, cholesterol, eiwitten, zout,...) leert de deelnemers om zélf hun gezondheid op een positieve manier te beïnvloeden via de voeding. Ze krijgen dan ook praktische tips, productinformatie, recepten, ..

 

infographic_hartcentrum_gewicht_obesitas

 

Downloads